Välkommen till oss på Filtmakeriet

Filtmakeriets ullspinneri ligger mitt i odlingslandskapet i Kilafors, Hälsingland. Här tillverkar vi hela vårt sortiment av ullgarn, nålfilt, kardflor, quiltvadd och stoppningsmaterial av 100 % svensk fårull. Vi är 2 personer som arbetar nära råmaterialet genom hela beredningsprocessen, från val av råmaterial till färdig produkt och vi säljer alla våra produkter via vår hemsida och webbshop.
Bästa sättet att handla våra produkter är att gå via webbshopen men du kan naturligtvis även lämna din beställning på telefon. Har du vägarna förbi går de bra att komma in och hämta din beställning. Vi finns på plats tisdag till torsdag fram till jul och har öppet enligt överenskommelse (att ta emot spontana besök när vi är mitt uppe i produktionen är inte alltid så lätt) så vill du komma förbi är vi tacksam om vi på förhand kan boka en tid som passar oss båda, väl mött!

ÖPPETTIDER I FABRIKSBUTIKEN

NÄSTA BUTIKSDAG: 2 DECEMBER, kl. 11-14
Välkommen till årets sista butiksdag! Vi lanserar en ny färg på Filtmakeriets Tweedgarn, erbjuder massor av fina produkter i 100 % svensk fårull och smide av konstsmed Per Alnaeus. Lisbet Iller har lämnat in fårskinn av gotlandsfår i olika grå nyanser till försäljning - passa på o kom! Har du tid bjuder vi gärna på adventsfika

Övrig tid - öppet enligt överenskommelse (förbokas). Nästa butiksdag 1:a lördagen i maj 2018.

Lönspinning - på uppdrag av dig

Filtmakeriet utför löneuppdrag dvs. att vi på uppdrag av dig kan spinna din ull till garn eller karda den till nålfilt och sen skicka den tillbaka till dig. Ull som lämnas in under våren 2017 kan vi bereda och returnera under sommaren/hösten 2017. Att lönspinna ullgarn hos oss kostar 584kr/kg färdigt tvättat garn, exkl. moms och frakt. Har du fårull värd att ta vara på - gör det!

Filtmakeriet 2017

Vill du veta mer om Filtmakeriets produkter och hur vi arbetar kan du besöka oss 1:a lördagen varje månad, maj - dec, mellan kl. 11-14. Vi arbetar enbart med svensk fårull och berättar gärna om hela beredningsprocessen från sorteringsbord till färdig produkt.

FILTMAKERIET | HALLEN 2813 | 82391 KILAFORS | 0278-650645 | INFO@FILTMAKERIET.SE | WWW.FILTMAKERIET.SE

MADE BY ohappa & CASD | FOTO © Sara Mac Key & Filtmakeriet

Följ Filtmakeriet på Facebook

Filtmakeriet driver ett ullspinneri i Kilafors, Hälsingland. Vi har egen beredning och försäljning av svensk fårull. Vi köper ull av leicesterfår, finullsfår, gotlandsfår, ryafår, allmogefår, texelfår m fl. och producerar ullgarn, nålfilt för tovning, quiltvadd och ullstoppning. Vi kan lönspinna ull till garn eller bereda den till nålfilt, på uppdrag av dig. Vi sorterar, tvättar och kardar ullen före vi spinner (eller nålfiltar), tvinnar och hasplar det färdiga garnet. Vi arrangerar kurser i tovning och ullkännedom och andra textila tekniker med fokus på ull. All vår försäljning sker via webbshop och butiken i ullspinneriet. Våra produkter håller hög klass, speciellt framtagna för dig som vill tova, sticka, väva, quilta, nålfilta eller arbeta med svensk ull på annat sätt. I vår butik råder en skön blandning av svensk fårull i olika former och konstsmide av smed Per Alnaeus. Besök oss gärna i ullspinneriet, vi finns i Kilafors, Hälsingland.