Nålfilt för tovning

Filtmakeriet tillverkar och säljer nålfilt för tovning som består av 100 % svensk fårull och säljs som metervara och tillklippta bitar. Fördelen med nålfilt som utgångsmaterial vid tovning är att du lättare och snabbare kan tova jämntjock filt med skarpa mönster och raka kanter.
Utgå från vilken typ av föremål du ska tova när du väljer nålfilt. Du kan välja nålfilt av mjuk, medelmjuk och grov ull i olika färger och tjocklekar. Fibergrovleken står för de mest kännbara skillnaden i den färdiga filten. Medelmjuka och grova fibrer har mest slitstyrka och glans medan mjuka fibrer är skönast att ha nära huden. Läs mer om fibergrovlekar, användningsområden och hur du kan kombinera olika sorters nålfilt under respektive rubrik.

FILTMAKERIET | HALLEN 2813 | 82391 KILAFORS | 0278-650645 | INFO@FILTMAKERIET.SE | WWW.FILTMAKERIET.SE

MADE BY ohappa & CASD | FOTO © Sara Mac Key & Filtmakeriet

Följ Filtmakeriet på Facebook

Filtmakeriet driver ett ullspinneri i Kilafors, Hälsingland. Vi har egen beredning och försäljning av svensk fårull. Vi köper ull av leicesterfår, finullsfår, gotlandsfår, ryafår, allmogefår, texelfår m fl. och producerar ullgarn, nålfilt för tovning, quiltvadd och ullstoppning. Vi kan lönspinna ull till garn eller bereda den till nålfilt, på uppdrag av dig. Vi sorterar, tvättar och kardar ullen före vi spinner (eller nålfiltar), tvinnar och hasplar det färdiga garnet. Vi arrangerar kurser i tovning och ullkännedom och andra textila tekniker med fokus på ull. All vår försäljning sker via webbshop och butiken i ullspinneriet. Våra produkter håller hög klass, speciellt framtagna för dig som vill tova, sticka, väva, quilta, nålfilta eller arbeta med svensk ull på annat sätt. I vår butik råder en skön blandning av svensk fårull i olika former och konstsmide av smed Per Alnaeus. Besök oss gärna i ullspinneriet, vi finns i Kilafors, Hälsingland.