Nålfilt för tovning

Filtmakeriet har egen tillverkning och försäljning av nålfilt för tovning av 100 % svensk fårull! Nålfilten tillverkas helt o hållet i ullspinneriet i Kilafors, Hälsingland och säljs på löpmeter (bredd 160-180 cm) samt i tillklippta bitar, 100x160 cm och 50x50 cm. Fördelarna med nålfilt som utgångsmaterial vid tovning är att de går snabbt att tova jämntjock filt med skarpa mönster och raka kanter och den underlättar väldigt mycket för dig som vill tova stora mattor, golvfiltar och tredimensionell inredningstextil.
Nålfilt finns i olika färger, ullkvalitéer/fiberblandningar och tjocklekar, dessa går att kombinera i oändlighet. Fibergrovleken står för de mest kännbara och synliga skillnaderna i den färdigtovade filten. Medelmjuka och grova fibrer har mest slitstyrka och glans medan mjuka fibrer är skönast att ha nära huden. Läs mer om fibergrovlekar, användningsområden och hur du kan kombinera olika sorters nålfilt under respektive rubrik.

FILTMAKERIET | HALLEN 2813 | 82391 KILAFORS | 0278-650645 | INFO@FILTMAKERIET.SE | WWW.FILTMAKERIET.SE

MADE BY ohappa & CASD | FOTO © Sara Mac Key & Filtmakeriet

Följ Filtmakeriet på Facebook

Filtmakeriet driver ett ullspinneri i Kilafors, Hälsingland. Vi har egen beredning och försäljning av svensk fårull. Vi köper ull av leicesterfår, finullsfår, gotlandsfår, ryafår, allmogefår, texelfår m fl. och producerar ullgarn, nålfilt för tovning, quiltvadd och ullstoppning. Vi kan lönspinna ull till garn eller bereda den till nålfilt, på uppdrag av dig. Vi sorterar, tvättar och kardar ullen före vi spinner (eller nålfiltar), tvinnar och hasplar det färdiga garnet. Vi arrangerar kurser i tovning och ullkännedom och andra textila tekniker med fokus på ull. All vår försäljning sker via webbshop och butiken i ullspinneriet. Våra produkter håller hög klass, speciellt framtagna för dig som vill tova, sticka, väva, quilta, nålfilta eller arbeta med svensk ull på annat sätt. I vår butik råder en skön blandning av svensk fårull i olika former och konstsmide av smed Per Alnaeus. Besök oss gärna i ullspinneriet, vi finns i Kilafors, Hälsingland.