För fårägare

Filtmakeriet köper endast svensk fårull från Finull, Leicester, Texel, Rya, Värmlandsfår, Gotlandsfår och Gestrike- och Helsingefår. Vi köper in allt råmaterial under september - februari (höstull/sommarklippning ej vårull/vinteklippning). Vi arbetar nära råmaterialet genom hela beredningsprocessen från sorteringsbordet fram till färdig produkt. Vi bereder ullen till garn, ullstoppning, quiltvadd, nålfilt och kardflor innan vi säljer den vidare till privatpersoner, skolor, föreningar och företag.
Vår ambition är att vara en lönsam, kreativ och inspirerande länk mellan fårägare som producerar bra ull och alla som vill använda svensk fårull av bra kvalité i sitt hantverk. Vi utför även löneuppdrag dvs. att vi på uppdrag av dig kan spinna din ull till garn eller karda den till nålfilt och sen skicka den tillbaka till dig.

Sälj din ull till oss

HÖSTEN 2016 är vi i stort behov av att köpa leicester, texelull, svart och vit ryaull, finull samt ull från Gestrike- och Helsingefår. Filtmakeriets produktion följer Fåråret och vi köper in allt vårt råmaterial på hösten (september till och med februari). Vi arbetar med sortering, redovisning och tvätt av ull under hösten och vårvintern. Mars - augusti stänger vi ullsorteringen och jobbar med beredning och annan produktion. Ullen ska vara grovsorterad och ha egenskaper som passar att förädla till produkter för textilt hantverk.

Läs mer

På uppdrag av dig

Har du ull värd att ta vara på - gör det! Vi på Filtmakeriet samarbetar gärna med dig som vill förädla din egen ull. Vi kan erbjuda dig klassiskt kardgarn för handstickning och vävning, quiltvadd och nålfilt ämnad för tovning.

Läs mer

Vilka får ger bäst ull?

Vad betalar ni för ullen och vad är bra ull? Är kanske de vanligaste frågorna vi får från fårägare och besökare här i spinneriet. Att ge ett kort svar på dessa frågor är svårt, men samtalet som följer leder alltid till ökad förståelse för vikten av god djurhållning, bra ullkvalité, långsiktigt produktionstänk, ärlig marknadsföring och inte minst alla ullens goda egenskaper som naturmaterial!

Läs mer

FILTMAKERIET | HALLEN 2813 | 82391 KILAFORS | 0278-650645 | INFO@FILTMAKERIET.SE | WWW.FILTMAKERIET.SE

MADE BY ohappa & CASD | FOTO © Sara Mac Key & Filtmakeriet

Följ Filtmakeriet på Facebook

Filtmakeriet driver ett ullspinneri i Kilafors, Hälsingland. Vi har egen beredning och försäljning av svensk fårull. Vi köper ull av leicesterfår, finullsfår, gotlandsfår, ryafår, allmogefår, texelfår m fl. och producerar ullgarn, nålfilt för tovning, quiltvadd och ullstoppning. Vi kan lönspinna ull till garn eller bereda den till nålfilt, på uppdrag av dig. Vi sorterar, tvättar och kardar ullen före vi spinner (eller nålfiltar), tvinnar och hasplar det färdiga garnet. Vi arrangerar kurser i tovning och ullkännedom och andra textila tekniker med fokus på ull. All vår försäljning sker via webbshop och butiken i ullspinneriet. Våra produkter håller hög klass, speciellt framtagna för dig som vill tova, sticka, väva, quilta, nålfilta eller arbeta med svensk ull på annat sätt. I vår butik råder en skön blandning av svensk fårull i olika former och konstsmide av smed Per Alnaeus. Besök oss gärna i ullspinneriet, vi finns i Kilafors, Hälsingland.

Moncler dam rea trendiga märken från Frankrike, är världens ledande utomhussporter varumärke, Moncler Jacka Dam rea falska online shopping inte bara i många delar av världen har alla typer av imitationer. Så hur att skilja mellan sant och falskt är också Canada Goose dunjacka rea sverige länder Fläktar frågor av gemensamt intresse.jag tycker inte att bära avslöjande UGG Stövlar rea vik, ser inte så elegant att bära, förmodligen bara asiatisk kvinna som så. Om vikta storlek UGG Herr Rea Sverige vanor,UGG Outlet Deutschland åtaganden "upplevelse utöver vanligt", bäst placerad på hemmet tillbaka till sin ursprungliga form UGG rea stockholm,Nike Air max 90 herr Sverige är helt klassiska klassiker, Nike Air Max 90 rea serie finns klassiska. Nike Air Max rea Sverige är en landmark av uppfinningen, som om vi hade sneakers att bära basketskor.Nike Air max rea 2016 online medfört förändringar inte bara sin design, är dess teknik.Adidas Yeezy rea Sverige kommer att erbjuda upp till sex år och matchande skor, den första färgen är grå och orange blandat "Stealth Grey" färgschema.Oakley Solglasögon sverige är så funktionella, eleganta kreativa och perfekt fusion av vetenskap och teknik tillsammans. Multifunktionell och vill ha sin egen unik produkt? Oakley Glasögon dam rea kommer att kunna uppfylla alla krav Christian Louboutin Online Italia