Filtmakeriet. Ullspinneriet i kilafors, Hälsingland.

Välkommen till oss på Filtmakeriet

Filtmakeriets ullspinneri ligger mitt i odlingslandskapet i Kilafors, Hälsingland. Här tillverkar vi hela vårt sortiment av ullgarn, nålfilt, kardflor, quiltvadd och stoppningsmaterial av 100 % svensk fårull. Vi är två systrar som driver spinneriet och som arbetar nära råmaterialet genom hela beredningsprocessen, från val av råmaterial till färdig produkt. Våra produkter säljs i vår webbshop och fabriksbutik. Bästa sättet att handla våra produkter är att gå via webbshopen men du kan naturligtvis även lämna din beställning på telefon. Har du vägarna förbi går de bra att komma in och hämta din beställning. Vi finns på plats måndag till fredag och har öppet enligt överenskommelse (att ta emot spontana besök när vi är mitt uppe i produktionen är inte alltid så lätt) så vill du komma förbi är vi tacksam om vi på förhand kan boka en tid som passar oss båda, väl mött!

Filtmakeriet
Hallen 2813
823 91 Kilafors
Sweden

TELEFON: 070 262 97 21 MAIL:  info@filtmakeriet.se

Öppettider i fabriksbutiken

Vanligtvis har vi öppet 1:a lördagen varje månad, maj – dec. kl. 11-14, men vi har bestämt oss för att ställa in butiksdagarna tillsvidare p g a Covid 19. För er som vill fylla på material inför hösten/vintern finns hela vårt sortiment i vår webbshop. Har du vägarna förbi och vill hämta upp ditt paket, hör av dig via info@filtmakeriet.se eller Tel. 070 262 97 21

På uppdrag av dig

Filtmakeriet utför löneuppdrag dvs. att vi på uppdrag av dig kan spinna din ull till garn eller karda den till nålfilt och sen skicka den tillbaka till dig. Ull som lämnas in under hösten 2020 kan vi bereda och leverera tillbaka under början av 2021. Har du fårull värd att ta vara på – gör det!

Läs mer: På uppdrag av dig

Sälj din ull till oss

Filtmakeriet köper endast svensk fårull. Vi köper in allt råmaterial under september – februari (höstull/sommarklippning ej vårull/vinteklippning). Vi sorterar all ull för hand och arbetar nära råmaterialet genom hela beredningsprocessen från sorteringsbordet fram till färdig produkt. Vår ambition är att vara en inspirerande och lönsam länk mellan fårägare som producerar bra ull och alla som vill använda svensk fårull av bra kvalité i sitt hantverk.

Läs mer: För fårägare