GRUNDKURS

GRUNDKURS

GRUNDKURS

GRUNDKURS

MAT OCH FIKA i samband med kurserna

De kommer serveras vegetariska måltider som baseras på lokalt producerade råvaror som värnar om biologiskt mångfald och god djurhållning. Vi tar hänsyn till glutenallergi, annan specialkost ingår ej. Vi vill bjuda alla som deltar på fina matglada möten.

TIPS PÅ BOENDE i samband med kurserna

I Kilafors finns goda möjligheter att både äta gott och övernatta till ett bra pris oavsett om du reser med tåg, buss eller bil. Daniel-Olsgården B&B, Café Lillstugan B&B Norrbyn, Norrfly Herrgård ligger relativt nära Filtmakeriet. Har du tillgång till bil och kan tänka dig resa någon mil extra vill vi varmt rekommendera Hotell Stilleben sweden i Åmotsbruk eller Kullerbacka Gästhus i Segersta.

Textil omställning

Genom att använda mer ull och mindre syntetmaterial kan alla påverka sin egen textilanvändning på ett sätt som värnar om klimatet, vår natur och kultur. Att skaffa sig kunskap om svensk fårull, ylle och olika textila beredningstekniker är en god investering. Därför arrangerar vi kurser för dig som vill lära dig mer inom ämnet. Vår ambition är att öka användandet av svensk fårull genom att på ett personligt och hållbart sätt använda ullen i olika produkter och göra den tillgänglig för fler. Vi uppskattar de småskaliga, ju fler små aktörer vi är desto bättre. Ull är skönt och enkelt att leva med och när ullen har nötts ut kan den enkelt brytas ner och börja om på nytt i ett naturligt och okomplicerat kretslopp. Vägen fram till en färdig produkt kan se väldigt olika ut. Därför lägger vi större fokus på själva görandet under våra kurser än att snabbats möjligt få fram en fysisk produkt. Saker och ting måste få ta tid för att man ska hinna med att utveckla och att utvecklas. Filtmakeriet arbetar enbart med svensk fårull och har en småskalig produktion av garn, nålfilt och ullsoppning. Vi utför löneuppdrag och kan på uppdrag av dig med egen ull hjälpa till med beredningen. Att satsa tid och pengar på sitt eget ullintresse och att lära sig hantera råull till färdig produkt är en god investering för framtiden.