På uppdrag av dig

Har du ull värd att ta vara på – gör det! Vi på Filtmakeriet samarbetar gärna med dig som vill förädla din egen ull. Vi kan erbjuda dig klassiskt kardgarn för handstickning och vävning, quiltvadd och nålfilt ämnad för tovning.

Samarbeta med oss

Att lönspinna ull i samarbete med oss går till ungefär så här. Först pratar vi om ullen och önskemålen gällande den färdiga produkten. Därefter är det ni som beställare som ansvarar för att klippning, sortering och paketering sker enligt överenskommelse. När ullen kommer fram går vi igenom den för att göra en egen bedömning av råmaterialet samt en plan för beredningsprocessen. Vi tvättar och bereder ullen till garn eller nålfilt och levererar produkten åter till dig.

Ta vara på ullens egen karaktär

Vi bereder ull från både renrasiga får och korsningsfår. Vi uppskattar att i samråd med beställaren diskutera vilka ullkvalitéer som med fördel kan blandas samman till en bra produkt. Ull ser väldigt olika ut vilket gör arbetet både intressant och till en stor utmaning. Om du vill ta vara på din ull är det viktigt att den är skräpfri och att klippningen sker på rätt sätt. Att ullen har sin fulla längd och styrka är av stor betydelse för att den ska bli en bra slutprodukt – Så tänk på vad du stoppar i säcken när du sorterar din ull.

Minsta mängd och Pris/kg garn eller nålfilt

Minsta mängd/parti för lönspinning av garn är 40 kg sorterad råull, vilket efter tvätt och beredning blir ca 25 kg garn. Priset på lönspinning är 633 kr/kg färdigt tvättat garn, exkl. moms och frakt.
Minsta mängd/parti för nålfiltning är 30 kg sorterad råull, vilket efter tvätt och beredning blir ca 21 kg nålfilt. Priset på nålfiltning är 434 kr/kg färdig nålfilt exkl. moms och frakt. Har du inte tillräckligt med egen ull eller vill ”krydda” ditt parti med ull av annan karaktär kan du köpa råull av oss. Vi har ett brett utbud av varierande fibrer i vårt materialförråd.

Här är goda råd gratis!

Läs igenom ”Information om Filtmakeriets produkter” och ”Information om klippning, sortering och paketering” för att du ska få en tydligare bild av vad det innebär att skicka ull för lönspinning/nålfiltning. Observera att du måste göra en bokning via telefon och få en bekräftelse av oss innan du skickar din ull.

Information om Filtmakeriets produkter (pdf)
Om kardgarn, quiltvadd och nålfilt

Information om klippning sortering paketering (pdf)
Några goda råd som gör arbetet både intressant och enkelt

Kontakta oss

Ring gärna oss på telefon 070 262 97 21 eller gör en intresseanmälan via mail info@filtmakeriet.se.
Väl mött!